21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateEuropa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu coronavirus, avertizează OMS

Europa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu coronavirus, avertizează OMS

Europa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu coronavirus, a anunțat, joi, într-o conferință de presă șeful OMS în Europa, Hans Kluge. El a avertizat că perioada celor zece săptămâni în care numărul infectărilor a scăzut constant s-a încheiat.

Îngrijorarea cea mai mare este cauzată de răspândirea noii variante Delta, cu atât mai mult cu cât rata de vaccinare pe continent este de doar 24%. Este inacceptabil, a spus Kluge.

„Un nou val de infecții este inevitabil“

„Perioada celor zece săptămâni în care numărul noilor infetări cu Covid 19 a scăzut în Europa s-a încheiat. Un nou val de infecții este inevitabil, dacă oamenii nu vor respecta regulile sanitare”, a spus șeful OMS în Europa, Hans Kluge, potrivit Digi24.

Numărul de cazuri noi de Covid-19 a crescut cu 10%, săptămâna trecută

Săptămâna trecută, numărul de cazuri noi de Covid-19 a crescut cu 10%, din cauza măsurilor de relaxare, a evenimentelor cu participare mare de persoane și a călătoriilor.

„Delta va fi varianta domninantă în Europa până în august”

Potrivit șefului OMS Europa, „situația îngrijorătoare evoluează rapid”, cu atât mai mult cu cât la asta contribuie răspândirea rapidă a variantei Delta. Noua variantă este mai contagioasă decât cea inițială, originară din Wuhan și a dus deja la creșterea numărului persoanelor internate sau decedate în urma infectării.

„Delta va fi varianta domninantă în Europa până în august”, a subliniat Kluge.

Este inacceptabil că milioane de oameni sunt încă nevaccinați

Hans Kluge a atras atenția asupra ratei reduse de vaccinare în regiune și a subliniat că „este inacceptabil” ca, în ciuda eforturilor uriașe ale statelor membre, milioane de oameni să fie încă nevaccinați.

Va exista un nou val în Europa dacă nu vom menține disciplina, a adăugat el.

„Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta“

„Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta. Nu o doză, ci două doze. Întârzierile în vaccinare costă vieți și economii și, cu cât campaniile de vaccinare sunt mai lente, cu atât vor apărea mai multe variante. Multe țări au rate bune de vaccinare, dar rata medie de acoperire în Europa este de doar 24%. Și mai grav este că jumătate dintre persoanele vârstnice și dintre angajații din sistemul sanitar nu sunt încă vaccinați. Este inacceptabil, pentru că asta arată că suntem departe de acoperirea recomandată de 80% a populației adulte”, a spus șeful OMS Europa.

Pandemia nu s-a încheiat nicăieri în lume

El a atras atenția că pandemia nu s-a încheiat nicăieri în lume și că ar fi greșit ca oamenii sau autoritățile să considere asta.

„Dacă decideți să călătoriți sau să participați la evenimente mari, evaluați cu atenție riscurile și faceți-o în siguranță, purtați masca mai ales în spații închise sau în mulțime. Vaccinați-vă! Nu ezitați! Vaccinați-vă pentru voi și pentru toți ceilalți”, a mai spus Kluge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS