17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDoar de câteva secunde a fost nevoie ca două persoane să se infecteze cu noua variantă Delta

Doar de câteva secunde a fost nevoie ca două persoane să se infecteze cu noua variantă Delta

A durat doar câteva secunde ca două persoane să se infecteze cu noua variantă Delta de Covid-19, descoperită în Australia, când acestea au trecut una pe lângă cealaltă la cumpărături, într-un centrul comercial din Sydney. Nu este singurul caz, scrie abc.net.au.

Astfel de focare au fost descoperite și în Victoria, unde a fost depistată varianta Kappa, care, potrivit experților australieni din sănătate, este foarte infecțioasă.

Oficialii australieni din sănătate avertizează că noile variante se pot transmite în 5-10 secunde, și nu mai durează 15 minute ca virusul să infecteze corpul uman, conform Digi24.

Săptămâna aceasta, imagini surprinse pe camere de supraveghere dintr-un centru comercial din Sydney arată cum două persoane, confirmate ca fiind acum infectate cu noul coronavirus, trec una pe lângă cealaltă într-un interval de doar 10 secunde.

“În alte două cazuri, nu am reușit, cu ajutorul imaginilor de pe camere, să vedem același moment de întâlnire, însă știm că erau la distanță de 20 de metri unul de celălalt, fiind în locuri diferite în același timp sau în acea zonă în care noi o suspectăm că s-au întâlnit”, a declarat șeful autorității de Sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS