20 C
Craiova
luni, 27 septembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalSpitalul Slatina începe vaccinarea pacienţilor internaţi

Spitalul Slatina începe vaccinarea pacienţilor internaţi

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina începe vaccinarea anti-COVID, cu echipe mobile, în rândul pacienţilor internaţi.

”În Spitalul Județean de Urgență Slatina în ultimele 3 zile nu au fost internați pacienți infectați cu virusul SARSCOV2, iar numărul pacienților din ATI s-a redus simțitor, în prezent jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate.

Internările în secţiile cu activitatea suspendată vor fi reluate

Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

În acest sens, începând cu data de 01.06.2021 se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din Municipiul Slatina, str.Drăgănești nr.13.

În funcție de evoluția epidemică, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situația o va permite.

De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcționează în prezent și Laboratorul recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate.
În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în 2 ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi.

În urma Instrucțiunii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împoriva SARS-Cov-2 comunicate spitalului în data de 18.05.2021, Spitalul Județean de Urgență Slatina se constituie în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internați în unitatea sanitară”, se arată într-n comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Garda Naţională ar putea fi folosită în New York...

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are în vedere angajarea...

ȘTIRI GdS