5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi sosesc în România aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer

Astăzi sosesc în România aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer

O nouă tranşă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech soseşte, astăzi, în ţară şi va fi distribuită pentru continuarea procesului de vaccinare. Este vorba despre aproape 700.000 de doze, în condiţiile în care România a primit până în prezent peste 5,8 milioane de doze de la Pfizer, potrivit news.ro.

Potrivit CNCAV, noua tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech constă în 697.320 de doze. Vaccinurile ajung, luni, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, iar o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.120 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 93.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 152.100 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 152.100 doze.

România a recepţionat, până acum, 5.820.029 doze de vaccin produs de compania Pfizer

Până în prezent, România a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produs de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS