28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj10 puncte de vaccinare la stadion pentru maratonul de la Craiova

10 puncte de vaccinare la stadion pentru maratonul de la Craiova

În perioada 10-17 mai, la Craiova se organizează „Săptămâna Altfel” a vaccinării anti Covid. Opt zile în care oamenii se pot imuniza fără o programare prealabilă, la orice oră. Instituţiile implicate în organizarea evenimentului au anunţat că vor fi deschise 10 fluxuri de vaccinare la Stadionul „Ion Oblemenco”.

Se organizează campanii de informare

Dr. Iuliana Manea, coordonator al activității anti-Covid-19 în cadrul DSP DOLJ, a precizat pentru Gazeta de Sud ce decizii s-au luat privind organizarea acţiunii. Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a transmis că s-au stabilit activităţile care vor fi desfăşurate de către instituţiile implicate în acţiune în cadrul unei şedinţe care a avut loc marţi.

„Prefectura Dolj, UMF şi Universitatea din Craiova vor derula campanii de educare şi informare. Primăria, împreună cu DSP Dolj se vor ocupa de amenajarea spaţiului de la Stadionul Ion Oblemenco, unde vor fi deschise 10 fluxuri organizate pe două ture şi vor fi deschise şi 2 fluxuri pe timpul nopţii. Personal pentru fluxuri este, vor fi voluntari de la UMF şi Universitatea din Craiova care vor ajuta oamenii care vor veni, îi vor îndruma pentru a completa chestionarele”, a declarat Iuliana Manea.

Mesajul autorităţilor: „IA-ŢI REVANŞA! VACCINEAZĂ-TE!”

Instituţiile care coordonează activitatea au lansat deja în spaţiul publicul mesajul campaniei:
„Doljul câştigă MARATONUL VACCINĂRII pe stadionul “Ion Oblemenco”! Vino între 10 şi 17 mai 2021 pe arena emblemă a Olteniei, vaccinează-te şi ia-ţi revanşa!”, este îndemnul autorităţilor.

„Timp de opt zile, până pe 17 mai 2021, inclusiv, toţi locuitorii judeţului Dolj şi nu numai sunt aşteptaţi să se vaccineze cu #dozadelibertate de la Pfizer/BioNTech la cele 10 fluxuri noi înfiinţate”, mai transmit organizatorii maratonului.

Campania “Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!” este un parteneriat între Instutuţia Prefectului – Judeţul Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Universitatea din Craiova, Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Se va folosi vaccin Pfizer

În maratonul vaccinării vor fi implicaţi militari din cadrul MApN, a adăugat aceasta. Ei vor fi responsabili cu introducerea datelor personale în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, pentru că nu se va putea efectua scanarea buletinelor, aşa cum se întâmplă în centrele cu programare. „Toate datele din buletin trebuie introduse manual, astfel că fiecare asistent medical care vaccinează va fi dublat de către un cadru militar care va introduce aceste date în sistem”, a explicat coordonatorul din partea DSP Dolj.

Cele 10 fluxuri dedicate maratonului vor fi, practic, echipe mobile de vaccinare ataşate centrului C4 de la Sala Polivalentă. Vaccinul va ajunge la acest centru şi este exclusiv Pfizer.

Două săptămâni de vaccinare directă la Craiova

Acţiunea de săptămâna viitoare va veni în continuarea perioadei de vaccinare directă în spitalele militare, care are loc în perioada 4-10 mai. Astfel, la Craiova sunt două săptămâni în care cei care nu au făcut încă vaccinul împotriva noului coronavirus pot merge direct cu cartea de identitate la un flux de vaccinare.

Maratonul vaccinării este un proiect pilot, anunţat de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), care va fi extins şi în alte oraşe dacă va da rezultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS