17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost identificat primul caz de infectare cu o variantă a tulpinii indiene în România

A fost identificat primul caz de infectare cu o variantă a tulpinii indiene în România

În România a fost confirmat primul caz de COVID-19 cu tulpina indiană a SARS-CoV-2. Este vorba despre o persoană de 26 de ani din India care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună și lucrează în construcții în Colonia Bod din județul Brașov, unde a fost depistat un focar de COVID în rândul unor muncitori indieni.

Conform Institutului de Sănătate Publică, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India, conform HotNews.

Ministerul Sănătății a anunțat joi că a fost informat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor muncitori în construcții din Colonia Bod din județul Brașov.
Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

În această dimineață că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”

INSP a fost informat în această dimineață că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Varianta menționată diferă de cea care a generat situația epidemiologică actuală din India

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a început o anchetă epidemiologică

DSP Brașov a început o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare), mai prezcizează Ministerul Sănătății.
Până acum, în România au fost identificate tulpinile britanică, braziliană și sud-africană ale coronavirusului, iar varianta britanică este dominantă, conform INSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS