17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) / Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare

(VIDEO) / Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare

-

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat marți că autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă. Această modalitate este luată în calcul pentru centre din mai multe orașe.

Valeriu Gheorghiță spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă, iar maratonul de vaccinare de la Timișoara le-a arătat autorităților că există persoane care vor să se prezinte direct la vaccinare, fără o programare prealabilă, conform HotNews.

Primul centru de vaccinare de tip drive-through din București va fi deschis începând de joi

În plus, primul centru de vaccinare de tip drive-through din București va fi deschis începând de joi, în Piața Constituției. Vaccinarea la acest centru se poate face fără programare prealabilă în platformă, spune Valeriu Gheorghiță. La acest centru va fi folosit vaccin produs de compania Pfizer.

În centrele de vaccinare cu Pfizer va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux

Începând de mâine, în centrele de vaccinare cu Pfizer va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 84 la 96 de persoane, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță. De asemenea, continuă vaccinarea în centrele mobile, iar mâine se activează al nouălea centru de acest tip.

La Craiova este pregătit un proiect pilot

La Craiova este pregătit un proiect pilot – vaccinare în toate centrele din oraș fără programare prealabilă, prin prezentare directă. Această modalitate este luată în calcul pentru centre din mai multe orașe. Valeriu Gheorhiță spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă, iar maratonul de vaccinare de la Timișoara le-a arătat autorităților că există persoane care vor să se prezinte direct la vaccinare, fără o programare prealabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Doi tineri, reținuți pentru vânzarea de substanțe psihoactive

Doi tineri au fost reținuți pentru vânzarea de substanțe...

ȘTIRI GdS