10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVeniţi de luaţi vaccin! Mii de locuri libere la vaccinare în Dolj, inclusiv în Craiova

Veniţi de luaţi vaccin! Mii de locuri libere la vaccinare în Dolj, inclusiv în Craiova

În judeţul Dolj sunt mii de locuri disponibile pentru vaccinarea anti-Covid, inclusiv în Craiova. Oltenia are şi două echipe mobile disponibile pentru deplasarea în localităţi greu accesibile. Doar trei localităţi le-au solicitat până acum.

În acest moment, pentru a te vaccina există o singură condiţie. Să vrei. Cu locuri libere peste tot în ţară, campania de vaccinare începe să se împotmolească. Oferta depăşeşte cererea, iar autorităţile trebuie să îşi evalueze urgent strategia pentru ca vaccinarea să nu se transforme într-un eşec.

Peste 10.000 de locuri libere în judeţ

Conform vaccin.live, în Dolj erau luni, 26 aprilie, 12706 locuri libere pentru vaccinare şi 1352 persoane pe lista de aşteptare, la BRIGADA MULTINAȚIONALĂ SUD-EST, de pe str. Amaradia (888 persoane) şi la BATALIONUL 116 SPRIJIN LOGISTIC, de pe strada Caracal (393 persoane).

Majoritatea centrelor au alocate doze de vaccin Pfizer.
Centrele deschise în acest moment în Dolj sunt în Craiova, Băileşti, Calafat, Călăraşi, Dăbuleni, Daneţi, Filiaşi, Moţăţei, Ostroveni, Pleniţa, Poiana Mare, Sadova, Segarcea şi Valea Stanciului.

Echipele mobile de vaccinare nu au cerere

Nici echipele mobile de vaccinare nu au cerere în judeţele arondate Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Ştefan Odobleja” Craiova. Unitatea a constituit două echipe mobile de vaccinare, care desevesc, județele Dolj, Gorj, Olt și Mehedinți.
Echipele au executat misiuni doar în trei localităţi, în perioada 21 – 22.04: în comunele Bălăcița, Gruia și Cujmir din județul Mehedinți, unul dintre cele 4 județe repartizate. „Au fost vaccinate circa 30 persoane în fiecare dintre aceste localităţi. Momentan, nu mai avem alte solicitări”, a transmis pentru GdS Col. Dr. Iulian Mesina, comandant al Spitalului Militar din Craiova.

Cele două echipe mobile de vaccinare, formate din personal medico – sanitar din cadrul SCUM Craiova, registratori, echipaje de poliție militară din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud–Est și paramedici din cadrul ISU pot executa misiuni pentru vaccinare, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate și greu accesibile din cele patru judeţe menţionate, la solicitarea autorităţilor locale.

Aproape 100.000 doljeni au primit o doză de vaccin

Până ieri, 26.04.2021, 92.714 de doljeni făcuseră o doză de vaccin – ceea ce înseamnă 13,4% din totalul populaţiei judeţului, sub media naţională de 15,7%.
54.951 primiseră şi doza a II-a, conform datelor transmise de autorităţile locale.

Incidenţa cazurilor Covid era de 1,29 la mia de locuitori pentru ultimele două săptămâni în Dolj şi 1,68 la mie în municipiul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS