12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateProiect pentru o săptămână-maraton de vaccinare la Craiova, fără programare

Proiect pentru o săptămână-maraton de vaccinare la Craiova, fără programare

La Craiova ar putea fi organizat un proiect de vaccinare-maraton timp de o săptămână, între 10 şi 17 mai, cu prezentare directă la centrele de vaccinare, fără programare.

Anunţul privind „Săptămâna Altfel” a vaccinării la Craiova a fost făcut de către președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. Acesta a spus că în toate centrele din municipiu ar urma să se vaccineze 24 de ore din 24 fără programare. Valeriu Gheorghiță a precizat că este un proiect pilot care va fi extins în alte orașe.

Dr. Iuliana Manea, DSP Dolj, spune că proiectul este încă în fază de organizare şi că sunt discuţii cu toţi factorii decidenţi implicaţi. „Este un proiect demarat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie şi medicii de familie. Va fi nevoie de voluntari, momentan nu au fost puse la punct toate detaliile. Vom reveni cu amănunte în câteva zile”, a transmis pentru GdS reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Valeriu Gheorghiţă a mai precizat, în cadrul conferinţei, că un astfel de proiect ar urma să fie extins şi la nivelul altor municipii:

„Luăm în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare. Luăm în calcul centrele din municipiile unde sunt centrele regionale de depozitare. Ne dorim asigurarea vaccinării fără programare. Rând pe rând, probabil că vom extinde progresiv această modalitate”, a anunțat preşedintele CNCAV.

Acesta a precizat că una dintre concluziile autorităţilor după Maratonul vaccinării organizat în weekendul trecut la Timișoara este că oamenii îşi doresc să se prezinte la vaccinare, însă fără programare prin platformă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS