13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAnaliza Covid Dolj: Cea mai scăzută incidenţă din ultimele 5 săptămâni

Analiza Covid Dolj: Cea mai scăzută incidenţă din ultimele 5 săptămâni

Numărul de infectări cu noul coronavirus se află într-o scădere continuă de mai bine de două săptămâni, iar incidenţa a atins minimul din ultimele 5 săptămâni.
Doljul are sub 2 cazuri la mia de locuitori, iar Craiova a ieşit din scenariul roşu, cu o incidenţă mai mică de 3 la mie.

Vârful celui de-al treilea val a fost atins la începutul lunii

Incidenţa cazurilor de coronavirus este în scădere în judeţul Dolj, unde a scăzut sub 2 cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare la debutul săptămânii era de 1,85 cazuri la mia de locuitori, faţă de 2,46 în urmă cu o săptămână şi 2,77 comparativ cu două săptămâni înainte.

Din 2 aprilie, când judeţul a fost cel mai aproape de scenariul roşu, cu o incidenţă de 2,92 la mie, cifrele au început să scadă, atingând ieri cel mai scăzut nivel din ultimele 5 săptămâni. Practic, vârful celui de-al treilea val a fost atins în Dolj la începutul acestei luni.

Foto: graphs.ro

Cazurile au început să scadă vizibil după 7 aprilie, când Doljul a atins cea mai mare cifră a infectărilor din ultimele şase săptămâni (170).

Frânarea epidemiei coincide cu tendinţa de scădere de la nivel naţional şi se suprapune închiderii şcolilor, odată cu începutul vacanţei de primăvară.

Mai puţine localităţi în scenariul roşu

Din ce în ce mai puţine localităţi se află în scenariul roşu, cu peste 3 cazuri la mie – 12 se aflau luni peste acest prag.
Craiova a ajuns la o incidenţă de 2,53 la mie, cea mai scăzută după data de 8 martie, când se situa la 2,49 cazuri la mia de locuitori.

Câţi doljeni s-au infectat şi câţi s-au vaccinat

Până în prezent, numai 3,68% din doljeni au avut, în mod oficial, Covid-19, conform informărilor transmise de autorităţi. Mai exact, 25463 persoane. Dintre acestea, 487 au decedat.

Pe de altă parte, 11% din populaţia judeţului a primit o doză de vaccin anti Covid până luni, 19 aprilie, iar 7,47% dintre doljeni au fost imunizaţi cu ambele doze. Au fost vaccinate cu doza I 77.329 persoane, iar 51.667 au făcut şi rapelul.

La ATI este plin în continuare

Deşi cifrele sunt îmbucurătoare, dovedind că judeţul a trecut de vârful celui de-al treilea val şi că tendinţa infectărilor este de scădere, numărul persoanelor în stare gravă este în continuare o problemă. Toate locurile din secţiile de terapie intensivă din judeţ sunt ocupate, astfel că presiunea pe sistemul medical încă este mare. O scădere a pacienţilor de ATI ar trebui să devină mai vizibilă, în mod normal, în următoarele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS