11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTulpina britanică nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu Covid-19

Tulpina britanică nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu Covid-19

Potrivit unui nou studiu publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet Infectious Diseases, tulpina foarte contagioasă de coronavirus identificată mai întâi în Marea Britanie nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu Covid-19, transmite Reuters.

Varianta, cunoscută drept B.1.1.7, a fost descoperită spre în ultima parte a anului trecut în Regatul Unit și a devenit predominantă în foarte multe țări.

Studiul a analizat un grup de 496 pacienți cu Covid-19

Studiul a analizat un grup de 496 pacienți cu Covid-19 internați în spitale britanice în noiembrie și decembrie anul trecut, comparând evoluția pacienților infectați cu B.1.1.7 și alte tulpini de Sras-Cov-2.

”Datele noastre, ținând cont de contextul și limitările unui studiu în lumea reală, oferă asigurări că gravitatea pacienților spitalizați cu B.1.1.7 nu este considerabil diferită de a celorlalți”, spun cercetătorii.

Vaccinurile probabil că sunt eficiente contra variantei britanice

Un alt studiu din publicația The Lancet a arătat că vaccinurile probabil că sunt eficiente contra variantei britanice, nefiind observată o creștere a ratei reinfectărilor în comparație cu celelalte tulpini.

Specialiștii echipei de cercetare a Grupului MedLife au anunțat marțea trecută că un întreg lot de 92 de probe, analizat în această etapă a studiului de secvențiere, conține tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie. Probele au fost selectate în mod aleatoriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS