16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSituaţie dramatică la Craiova: Pacienţii Covid mor aşteptând un loc liber la ATI

Situaţie dramatică la Craiova: Pacienţii Covid mor aşteptând un loc liber la ATI

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, doi pacienţi cu coronavirus au murit în izolator înainte de a apuca să fie transferaţi la ATI. Totuşi, aceştia au fost ventilați mecanic, spune directorul unităţii medicale. Unul dintre pacienţi a sosit în stare foarte gravă joi, pe cod roşu, precizează Laurenţiu Ivanovici.

În Dolj, noul val Covid se anunţă mai negru decât precedentul. Locurile din secţiile de terapie intensivă sunt ocupate de câteva săptămâni şi numărul pacienţilor în aşteptarea unui pat liber este în continuă creştere.

Nu există locuri libere nici la celălalt spital suport Covid pe ATI, Spitalul CFR. Toate cele 10 paturi din compartimentul Covid de terapie sunt ocupate, transmite managerul Maria Aurelia Gângioveanu.

În timp ce cazurile Covid sunt în continuă creştere la nivel naţional, iar vineri a fost atins recordul de pacienţi la ATI de la debutul pandemiei, următoarea perioadă se anunţă extrem de dificilă pentru spitale, dar mai ales pentru oamenii care dezvoltă o formă severă de infecţie cu coronavirus.

La acest moment, secţiile de terapie intensivă din Dolj sunt deja covârşite şi nu există soluţii imediate pentru tratarea tuturor pacienţilor care au nevoie de ATI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS