6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAutoritățile române decid astăzi ce fac cu dozele de AstraZeneca din lotul carantinat

Autoritățile române decid astăzi ce fac cu dozele de AstraZeneca din lotul carantinat

Comitetul național pentru campania de vaccinare (CNCAV) a anunțat, în urma deciziei Agenției Europene a Medicamentului, că astăzi va lua o decizie în privința lotului ABV2856 de AstraZeneca. Acesta a fost carantinat în 11 martie, ca „măsură de precauție extremă”.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19. Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii în sănătate”, se arată în comunicatul CNCAV, potrivit G4Media.ro.

„CNCAV asigură populația de transparență“

„CNCAV asigură populația de întreaga transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, se mai arată în comunicat.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat joi concluzia finală a Comitetului pentru siguranță, care spune că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS