17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePlata personalului medical din centrele de vaccinare va începe săptămâna viitoare

Plata personalului medical din centrele de vaccinare va începe săptămâna viitoare

Ministerul Sănătății a anunțat luni că plata personalului medical din centrele de vaccinare va începe săptămâna viitoare. Vicepremierul Dan Barna a declarat și el că a fost vorba de un blocaj, iar ”plata se va face zilele următoare”.

Cadrele medicale care fac parte din centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, a declarat luni coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță susține că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă.

Ministerul Sănătății va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare, au precizat oficialii instituției, potrivit HotNews.ro.

Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea, prevăzute în bugetul pentru anul 2021

Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în bugetul pentru anul 2021, promulgat în data de 8 martie.

Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei

Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare. “Cred că în următoarea săptămână vor fi recuperate toate restanțele”, a spus Barna.

”Suma este prevăzută în buget“

”Suma este prevăzută în buget. Sunt deja 4 milioane de lei prevăzuți pentru plata pentru luna ianuarie și parțial luna februarie. Există resurse în următoarele luni. A fost acest blocaj generat și de neadoptarea bugetului. În momentul de față avem buget. El a fost promulgat pe 8 martie. Plata se va face în zilele următoare.

Ministerul Sănătății are deja această plată ca prioritate”, a afirmat copreședintele USR-PLUS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS