16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicii ne sfătuiesc să nu ne relaxăm după rapel

Medicii ne sfătuiesc să nu ne relaxăm după rapel

S-au vaccinat și totuși s-au îmbolnăvit. Este cazul unor români care, deși s-au imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva Covid 19, au contractat totuși boala.

Explicațiile medicilor sunt diverse. Oamenii fie au ignorant măsurile de prevenție, fie au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi. Medicii au singur sfat: Să nu ne relaxăm după rapel! Chiar dacă ne-am vaccinat trebuie să respectăm aceleași măsuri de protecție, mai ales în primele două săptămâni după rapel, potrivit stiri.tvr.ro.

Specialiștii au mai multe explicații pentru îmbolnăvirile cu noul coronavirus chiar și după rapel

Specialiștii au mai multe explicații pentru îmbolnăvirile cu noul coronavirus chiar și după rapel. Una ar fi aceea că persoanele s-au infectat între cele 2 doze de vaccin, ori imediat după rapel, când nivelul anticorpilor nu e încă suficient pentru o protecție maximă.

Este nevoie de 2 săptămâni după rapel pentru a dezvolta cantitatea optimă de anticorpi

Medicii spun că este nevoie de o perioadă de 2 săptămâni după rapel pentru a dezvolta cantitatea optimă de anticorpi care ne poate feri de îmbolnăvire.

Chiar dacă ne-am vaccinat trebuie să respectăm aceleași măsuri de protecție

Să nu ne relaxăm după rapel este un alt sfat venit din partea medicilor. Chiar dacă ne-am vaccinat trebuie să respectăm aceleași măsuri de protecție. Distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție, igiena mâinilor și testarea populației sunt extrem de importante în lupta cu Covid 19.

Medicii avertizează că numărul tinerilor care ajung în spital cu forme severe de boală a crescut, iar locurile din secțiile ATI sunt ocupate în totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS