25.6 C
Craiova
miercuri, 25 mai, 2022
Știri de ultima orăSanatateCadrele medicale care fac parte din centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp

Cadrele medicale care fac parte din centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp

Cadrele medicale care fac parte din centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp. Această problemă este la nivelul întregii țări, a declarat luni coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță susține că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă.

„Sunt semnale primite de mine în ședințele cu reprezentanții centrelor de vaccinare din județe. Este o solicitare, pe bună dreptate, a personalului care se ocupă de vaccinare, pentru că se așteaptă destul de mult timp să fie făcute plățile”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Aceasta este una dintre cauzele pentru care unele județe se confruntă cu lipsa de personal

El susține că aceasta este una dintre cauzele pentru care unele județe se confruntă cu lipsa de personal pentru centrele de vaccinare. O altă problemă, potrivit lui Gheorghiță, este că pentru coordonatorii centrelor de vaccinare este prevăzută aceeași sumă ca în cazul restului personalului din centre, iar atunci interesul este scăzut.

Ministerul Sănătății trebuie să asigure plata personalului din aceste centre de vaccinare

Conform ordonanței de urgență, instituția care trebuie să asigure plata personalului din aceste centre de vaccinare este Ministerul Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri. Până la urmă, toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit”, a adăugat Gheorghiță.

Conform OUG privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:
a) 100 lei/oră pentru medici;b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;c) 25 lei/oră pentru registratori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Boris Becker a fost mutat într-o închisoare pentru străini

Fostul tenismen Boris Becker a fost mutat într-o închisoare...

ȘTIRI GdS