15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateVaccinul Johnson&Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a recomandat aprobarea condiționată a vaccinului Covid-19 cu doză unică Johnson&Johnson.

Acest vaccin este al patrulea care este aprobat pentru utilizare în UE după vaccinurile de la Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford University și Moderna și este recomandat celor cu vârsta peste 18 ani, a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Statele Unite, Canada și Bahrain au aprobat, de asemenea, acest vaccin. Africa de Sud efectuează o revizuire accelerată, potrivit www.rte.ie.

„Cu această ultimă opinie pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke.

Acesta este primul vaccin care poate fi utilizat ca doză unică. Autorizația UE de punere pe piață condiționată permite vânzarea unui tratament timp de un an fără ca datele complete despre eficacitatea și efectele sale secundare să fie disponibile.

Un studiu clinic la nivel mondial a arătat că vaccinul Johnson & Johnson a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de coronavirus şi 85% eficient împotriva cazurilor severe.

De asemenea, vaccinul Johnson&Johnson este mai ușor de transportat, deoarece nu trebuie să fie înghețat și este eficient pentru toate grupele de vârstă. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat-o în urmă cu 12 zile, iar Agenția Europeană pentru Medicamente a urmat exemplul astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS