14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinul Pfizer neutralizează tulpina braziliană a coronavirusului

Vaccinul Pfizer neutralizează tulpina braziliană a coronavirusului

Vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech a fost capabil să neutralizeze o nouă variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine, relatează Reuters.

Sânge prelevat de la oameni cărora li se administraseră vaccinul a neutralizat o variantă modificată care conține aceleași mutații ale proteinei spike a variantei P.1 identificate inițial în Brazilia și care este considerată foarte contagioasă, a descoperit un studiu condus de cercetători ai companiilor și de la Universitatea Texas.

Oamenii de știință au spus că capacitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului de anul trecut.

În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii declanșați de vaccin.

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, producătorul de medicamente intenționează să testeze o a treia doză, precum și o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înțelege mai bine răspunsul imunitar.

Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană de coronavirus au fost confirmate luni în România, anunță Institutul Național de Sănătate Publică. Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Matei Balș din București. Ambele cazuri confirmate sunt din București. Într-unul dintre cele două cazuri, sursa infectării nu a putut fi stabilită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS