21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiul de la Psihiatrie: Şeful secţiei, amendat cu 10.000 lei

Incendiul de la Psihiatrie: Şeful secţiei, amendat cu 10.000 lei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a sancţionat şeful de secţie de la Clinica de Psihiatrie din Craiova, unde a izbucnit luni seară un incendiu după ce o pacientă izolată a dat foc unei saltele cu o brichetă.

Reprezentanţii DSP Dolj spun că şeful de secţie a fost amendat cu 10.000 lei pentru nerespectarea procedurilor medicale de izolare a pacienților psihici. În urma controlului inspectorii DSP au dispus şi reinstruirea întregului personal din secție cu privire la respectarea acestor proceduri.

„Serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP a constatat neconformităţi privind înregistrarea monitorizării pacienţilor aflaţi în izolator. S-a recomandat completarea procedurilor medicale privind pacientii aflaţi în izolator şi reinstruirea personalului cu aceste proceduri medicale. S-a aplicat sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform HG nr. 857/2011, cu modificări, art. 30, lit. o (nerespectarea de către personalul unității sanitare a protocoalelor și procedurilor în privința actului medical – n.r.) medicului şef de secţie”, precizează Valeria Andreescu, directorul DSP Dolj.

„Personalul nu era instruit privind procedurile pentru izolarea pacienţilor psihici. Pacientul psihic trebuie atent urmărit şi să nu aibă asupra sa obiecte care să pună viaţa sa sau a celorlalţi în pericol. S-a dispus reintruirea tuturor angajaţilor cu privire la aceste proceduri”, a transmis Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS