6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicamentul anti-Covid strategic al Franței, oprit pe parcursul studiului clinic pentru „lipsa de eficacitate”

Medicamentul anti-Covid strategic al Franței, oprit pe parcursul studiului clinic pentru „lipsa de eficacitate”

Medicamentul anti-Covid strategic al Franței, oprit pe parcursul studiului clinic pentru „lipsa de eficacitate”. Compania franceză de biotehnologie Abivax a anunțat vineri seară, într-un comunicat de presă, că pune capăt studiului clinic pentru medicamentul său împotriva Covid-19, din cauza „lipsei de eficacitate”, potrivit AFP.

Denumit ABX464, acest tratament a obținut statutul de prioritate națională de cercetare. În mai 2020, a primit undă verde de la autoritățile de reglementare franceze (ANSM) pentru a fi testat împotriva Covid-19, în timpul unui studiu clinic numit „miR-AGE” care a inclus 1.034 de pacienți.

Abivax, în urma recomandărilor comitetului de monitorizare a studiilor (DSMB), a decis să oprească studiul clinic de fază 2b / 3 al produsului său ABX464, care a evaluat capacitatea sa de a „preveni progresia către forma severă a bolii” la pacienții cu risc ridicat. Recomandarea DSMB se bazează pe o analiză intermediară care a evaluat datele privind 305 pacienți care au finalizat tratamentul.

„Comparația datelor generate la pacienții tratați cu ABX464 față de grupul placebo nu a demonstrat nicio diferență în rata de progresie la boală severă între grupul placebo și grupul ABX464”, explică comunicatul de presă Abivax. „Deși acest rezultat este dezamăgitor, datele de siguranță pozitive ale ABX464 la acești pacienți vor fi foarte utile pentru pașii următori”, a comentat prof. Hartmut J. Ehrlich, CEO Abivax.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS