8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDSP: Tendință îngrijorătoare a epidemiei Covid în Dolj. Cazurile din școli mută clasele online

DSP: Tendință îngrijorătoare a epidemiei Covid în Dolj. Cazurile din școli mută clasele online

Cazurile de coronavirus au început din nou să crească în județul Dolj. După o perioadă de stabilitate, cu aproximativ 50-60 de infectări pe zi, în ultimele 2 săptămâni se constată o tranziție din platou spre un îngrijorător trend ascendent. Vineri, 26 februarie, este ziua cu cele mai multe raportări de cazuri de coronavirus din ultima vreme. 175 de doljeni au fost confirmați cu infecția în ultimele 24 de ore. La nivelul unităților de învățământ, alți 9 elevi și 7 profesori au fost depistați cu Sars-Cov2, forțând revenirea cursurilor în online la mai multe clase.

„Suntem în creștere, se observă această tendință nu doar în numărul cazurilor noi, dar și în numărul de internări. Am fost într-un platou pentru perioadă, stăteam destul de bine, dar iată că lucrurile se schimbă”, a declarat pentru GdS purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

La nivelul unităților școlare, au fost depistați în ultimele 24 de ore 9 elevi și 7 cadre didactice cu coronavirus. Trei dintre ei sunt la Școala „Mircea Eliade”, dar copiii studiau în clădiri diferite, conform DSP. La Grădinița „Pinocchio”, încă un preșcolar a fost confirmat cu infecția, la fel și 2 educatori – la o grupă care desfășura deja cursurile online. Și la „Frații Buzești”, un elev din clasa a IV-a a fost depistat cu Sars-Cov2. La Grădinița „Floare Albastră” , alți doi copii de la o grupă online s-au pozitivat. Un alt caz Covid a fost depistat la o clasă pregătitoare de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”.

În ceea ce privește cadrele didactice infectate în ultimele 24 de ore, pe lângă cele de la Grădinița „Pinocchio” au mai fost confirmate cazuri la „Dumbrava Minunată”, „Sfânta Ana”, „Paradisul Copiilor”, Liceul de Arte „Marin Sorescu” și Grădinița Călărași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS