12.3 C
Craiova
luni, 27 martie, 2023
Știri de ultima orăEducatie1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

Ministerul Sănătății informează într-un comunicat că, până vineri, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ.

Testarea antigen vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi, precizează instituția. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ, potrivit HotNeews.

„Creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În ultimele 24 de ore, 45 de elevi au fost găsiți infectați la școală

Ministrul Educației Cîmpeanu a declarat joi seară că în ultimele 24 de ore un număr de 45 de elevi au fost găsiți infectați la școală, în urma testelor rapide, potrivit Digi24.

„De aceea este foarte important să acceptăm această testare. Fără a accepta testarea nu vom putea ști dacă este sau nu este infectat propriul copil”, a afirmat ministrul Educaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS