10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge astăzi în România

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge astăzi în România

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca – 163.200 de doze – va ajunge joi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul naţional de stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ‘Cantacuzino’ este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a precizat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

Urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil

CNCAV reaminteşte că Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie, acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS