10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatea Sanitară din Franța recomandă o singură doză de vaccin persoanelor infectate anterior cu Covid

Autoritatea Sanitară din Franța recomandă o singură doză de vaccin persoanelor infectate anterior cu Covid

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franţa a recomandat ca persoanele care au contractat anterior COVID-19 să primească doar o doză de vaccin, anunţă Euronews, citat de Mediafax.

Autoritatea franceză este prima din lume care emite o astfel de recomandare.

HAS a declarat într-o declaraţie că datele actuale sugerează că „persoanele care au fost deja infectate păstrează o memorie imună”, indiferent dacă boala lor a fost simptomatică sau nu.

„Acest lucru face HAS să propună o singură doză persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2, indiferent de cât timp au fost infectate. Această doză unică de vaccin va acţiona ca un rapel”, spune autoritatea franceză, care recomandă administrarea dozei unice de vaccin la trei – şase luni de la contractarea virusului.

În plus, recomandarea este în linie cu rezultatele a două studii lansate la începutul acestei luni, care au comparat răspunsurile la anticorpi pentru persoanele care primesc două doze şi persoanele infectate anterior care primesc o singură doză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS