5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNoi recomandări din partea OMS pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19

Noi recomandări din partea OMS pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis marţi noi recomandări clinice pentru îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu boala COVID-19. Este vorba inclusiv de cei care prezintă simptome persistente după vindecare. OMS a sugerat, totodată, utilizarea unor doze mici de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, informează Reuters.

„Celelalte lucruri din îndrumare care sunt noi sunt acelea că pacienţii cu COVID-19 care se află acasă ar trebui sa utilizeze pulsoximetria. Prin aceasta se măsoară nivelurile de oxigen. În felul acesta se poate afla dacă (starea de sănătate) se deteriorează acasă şi s-ar impune mai bine îngrijire spitalicească”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă, la Geneva, potrivit Agerpres.

OMS a recomandat medicilor să îi aşeze pe pacienţi pe burtă pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen

OMS a recomandat medicilor să îi aşeze pe pacienţi pe burtă pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a adăugat Harris.

„De asemenea, recomandăm utilizarea anticoagulanţilor în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze mici deoarece dozele mai mari pot conduce la alte probleme”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

O echipă de experţi condusă de OMS, aflată în oraşul Wuhan, va cerceta originea virusului

Ea a adăugat că o echipă de experţi independenţi condusă de OMS, aflată în prezent în oraşul Wuhan din centrul Chinei, va ieşi din carantină în următoarele două zile. Echipa va putea să-și continue, alături de cercetătorii chinezi, activitatea asupra originilor virusului.

Prioritatea OMS a fost ca lucrătorii sanitari din toate ţările să fie vaccinaţi în primele 100 de zile ale anului

Harris nu a dorit să comenteze pe marginea informaţiilor privind unele întârzieri în livrarea unor vaccinuri în Uniunea Europeană. Ea a declarat că nu deţine informaţii specifice în acest sens. Aceasta a precizat că prioritatea OMS a fost ca lucrătorii sanitari din toate ţările să fie vaccinaţi în primele 100 de zile ale anului.

AstraZeneca, care a dezvoltat vaccinul său împreună cu Universitatea Oxford, a informat vineri Comisia Europeană că nu va putea livra cantităţile de doze convenite iniţial până la sfârşitul lunii martie, notează Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS