24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateProducătorul american Merck închide programul de producere a vaccinului anti-COVID

Producătorul american Merck închide programul de producere a vaccinului anti-COVID

Merck închide programul de vaccin

Vaccinul la care lucra compania americană Merck nu se va mai produce, a dezvăluit compania, pentru că „nu era mai eficient” decât altele dezvoltate de concurență.

Producătorul american de medicamente Merck a anunțat că nu va mai produce vaccinul anti-COVID la care lucra împreună cu Institutul Pasteur din Franța. Activitatea se întrerupe de luni, a comunicat producătorul american, potrivit www.bloomberg.com.

Erau două vaccinuri candidate, dintre care unul în colaborare cu Pasteur. Merck a apreciat că acestea nu sunt mai eficiente decât cele dezvoltate de către alte societăţi.

Merck a precizat într-un comunicat că preconizează să-şi continuea activitatea cu privire la dezvoltarea a două tratamente împotriva COVID-19.

Rezultatele au fost „dezamăgitoare și puțin surprinzătoare”, a spus Nick Kartsonis, vicepreședinte senior cercetare clinică pentru boli infecțioase și vaccinuri la Laboratoarele de cercetare Merck. Ambele vaccinuri au generat mai puțini anticorpi neutralizanți pentru a opri infecția decât alte vaccinuri Covid-19 și au produs răspunsuri imune inferioare în comparație cu persoanele care au contractat în mod natural coronavirusul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS