15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCeasurile inteligente ar putea „ghici” dacă ești infectat cu virusul SARS-CoV-2

Ceasurile inteligente ar putea „ghici” dacă ești infectat cu virusul SARS-CoV-2

Ceasurile inteligente ar putea depista infecția cu coronavirus cu șapte zile înainte de apariția simptomelor, arată un studiu al experților americani.

Ceasurile inteligente dotate cu funcții de monitorizare continuă a pulsului și/sau măsurarea temperaturii pot depista modificări în privința acestor parametri. Acestea, în mod normal, sunt abia perceptibile de către purtător, potrivit cercetărilor.

Persoana potențial infectată se poate autocarantina până la testare

Astfel , susțin autorii studiului, persoana potențial infectată se poate autocarantina până la testare, pentru a evita răspândirea virusului, conform csid.ro

„Scopul nostru a fost să folosim inteligența artificială integrată în aceste ceasuri inteligente pentru a depista infecția în stadiile sale incipiente, înainte ca persoana infectată să dezvolte simptome”, spune profesorul Rob Hirten de la Școala de Medicină din Mount Sinai, New York.

Studiul cercetătorilor a constat în examinarea a 297 de persoane

Studiul cercetătorilor a constat în examinarea a 297 de persoane, mai precis a datelor provenite din ceasurile lor inteligente. În acest mod s-a reușit identificarea timpurie a două treimi dintre persoanele infectate. Acest lucru a fost posibil doar cu ajutorul semnalelor de alarmă transmise de ceasurile inteligente, cu 7 zile înainte ca simptomele obișnuite ale infecției să își facă apariția.

Unul dintre aceste semnale a fost modificarea bătăilor inimii

Unul dintre aceste semnale a fost modificarea bătăilor inimii, funcție de care dispun multe dintre ceasurile inteligente. Această modificare survine pe fondul inflamației din organism, ca urmare a unei infecții – în cazul de față, infecția cu SARS-CoV-2.

„Deja cunoaștem că ritmul cardiac suferă modificări atunci când este implicată o inflamație în organism. În cazul COVID-19 acesta este un marker specific și ne ajută să descoperim mult mai devreme infecția”, a adăugat Hirten.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS