16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateManagerul de la ''Marius Nasta'': Datele au fost introduse manual când platforma informatică a avut probleme tehnice

Managerul de la ”Marius Nasta”: Datele au fost introduse manual când platforma informatică a avut probleme tehnice

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că luni dimineaţă, când platforma pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a funcţionat, datele au fost introduse manual, potrivit Agerpres.

Potrivit ei, până la ora 10.00, în centrul de la Institut erau prezente 80 de persoane, existând însă probleme şi cu duble programări: în sistemul informatic şi la telefon.

„S-a produs o aglomerare importantă şi din cauza unor aspecte de logistică”

„S-a produs o aglomerare importantă şi din cauza unor aspecte de logistică, adică vaccinul a ajuns puţin mai târziu. (…) Pot să spun că în acest moment deja s-au vaccinat 50 de persoane. Lucrurile încep să funcţioneze bine. Începutul a fost greu. Deja mâine avem doze de azi. Nu o să mai avem această problemă. Sunt convinsă că lucrurile vor funcţiona”, a afirmat managerul.

Beatrice Mahler a precizat că persoanele care au venit la Institut vor fi imunizate în cursul zilei de luni. „Îi vaccinăm pe toţi. Am cerut doze suplimentare să îi vaccinăm pe toţi”, a arătat medicul. În unitatea medicală pot fi programate zilnic pentru vaccinare 192 de persoane.

Luni dimineaţă, platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibilă

Luni dimineaţă, platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibilă din cauza unor probleme tehnice, anunţa Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Specialiştii de la STS au constatat faptul că aplicaţia Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări furniza date cu intermitenţe către aplicaţia de programare la vaccinare.

Ulterior, STS a precizat că platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare a redevenit funcţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS