9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFOTO-VIDEO. Vaccinare Covid la Craiova: Locuri libere abia peste 2 săptămâni

FOTO-VIDEO. Vaccinare Covid la Craiova: Locuri libere abia peste 2 săptămâni

-

Înghesuială pentru vaccinare la Craiova. La centrele de la Sala Polivalentă, mai sunt câteva locuri disponibile peste 18 zile. Luni, erau programați la vaccinare 480 de craioveni.

La centrele din Calafat și Călărași sunt, însă, suficiente locuri libere.

La prima oră, nu funcționa identificarea persoanelor

Ziua de vaccinare a debutat cu probleme. „A fost un mic hop la prima oră, pentru că nu funcționa în platformă identificarea persoanelor direct pe scanner. Problema s-a remediat într-o oră, acum funcționează corect”, a spus reprezentantul DSP Dolj.

Până la ora 10:45 s-au vaccinat deja circa 85 de persoane, peste 40 pe centru. „A fost un singur incident cu o persoană care a avut un atac de panică și o ușoară tendință de lipotimie (leșin), dar nu poate fi considerat un efect advers al vaccinului. Și-a revenit, a plecat acasă”, a precizat Iuliana Manea.

Aceasta menționează că există o ambulanță la fața locului, cu personal medical specializat în asistență medicală de urgență, conform Ordinului Ministerului. „Sunt două centre, sunt mai mult de 5 puncte de vaccinare și trebuie să avem echipaj medical pregătit să intervină”.

Locuri libere abia peste 18 zile

Odată cu debutul fazei a doua a vaccinării anti-Covid, locurile disponibile pentru programare s-au ocupat repede. În prezent, mai sunt puține disponibile pentru cei care nu au apucat să se înscrie în platforma online pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății.

La centrele de vaccinare de la Sala Polivalentă, nu mai sunt locuri decât peste 18 zile, transmite dr. Iuliana Manea, de la Direcția de Sănătate Publică Dolj.

„S-au înscris foarte multe persoane și la noi, în Dolj, nu doar la nivel național. Mai avem câteva locuri libere la Craiova peste vreo 18 zile, la Polivalentă. În rest, e aproape totul ocupat aici. Mai sunt locuri la centrele din Calafat și Călărași. Sunt mai puține persoane acolo, cam 40-50-70 pe zi, deși s-ar putea vaccina până la 120”. spune dr. Manea.

Iar persoanele care doresc să se vaccineze se mai pot înscrie doar în următoarele 2 zile. Platforma are un maxim de 20 de zile pentru care se pot face programări, pentru că apoi intervine rapelul și se începe administrarea celei de-a doua doze persoanelor vaccinate, după 21 de zile.

Persoanele din domenii strategice trebuie programate de angajator

Pentru persoanele angajate în domenii strategice, angajatorii intră pe platformă și își înscriu propriii angajați. La fel se întâmplă și în cazul unităților școlare. „Angajatorul intră pe platformă cu semnătură electronică și își înscrie personalul angajat care și-a exprimat opțiunea de vaccinare”, explică Iuliana Manea.

720 de persoane pot fi vaccinate zilnic în Dolj.

La Polivalentă, luni erau înscrise 480 de persoane pentru vaccinare, iar la Calafat și Călărași aproximativ 80 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS