8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDin fiolele AstraZeneca este posibilă extragerea unei doze suplimentare, ca în cazul Pfizer

Din fiolele AstraZeneca este posibilă extragerea unei doze suplimentare, ca în cazul Pfizer

Din fiolele cu vaccin anti-Covid-19 al AstraZeneca este posibilă extragerea unei doze suplimentare, la fel ca în cazul celui produs de Pfizer. Anunțul a fost făcut miercuri de directorul pentru imunizare din agenția pentru sănătate publică din Anglia (PHE), potrivit Reuters.

Serviciul pentru sănătate le-a transmis medicilor în decembrie că pot folosi dozele extra de vaccin Pfizer așa cum consideră de cuviință, dacă pot fi extrase. Acum, Mary Ramsay spune că acest lucru se întâmplă și cu vaccinul AstraZeneca.

”Am putut să obținem mai mult vaccin din fiecare fiolă”

”Am putut să obținem mai mult vaccin din fiecare fiolă, așa s-a întâmplat cu vaccinul Pfizer și se întâmplă și cu vaccinul AstraZeneca. Asta înseamnă că, în total, ne alegem cu mai multe vaccinuri”, le-a spus ea parlamentarilor britanici, precizând că PHE a cumpărat de la început acele necesare.

”Am descoperit de foarte devreme că putem să scoatem mai mult din fiole, ceea ce este o veste foarte bună”, a adăugat ea.

Un înalt oficial al AstraZeneca a spus că Marea Britanie a primit deja 1,1 milioane doze

Tot miercuri, un înalt oficial al AstraZeneca a spus că Marea Britanie a primit deja 1,1 milioane doze, iar până la mijlocul lunii februarie se va ajunge la livrarea, în Regatul Unit, a 2 milioane de doze pe săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS