14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS: Nu există niciun semn că mutația din Africa de Sud poate rezista vaccinului anti-Covid

OMS: Nu există niciun semn că mutația din Africa de Sud poate rezista vaccinului anti-Covid

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a comunicat că nu există niciun semn că noua variantă de coronavirus identificată în Africa de Sud poate rezista vaccinurilor, scrie BBC.

Șeful tehnic al OMS, dr. Maria Van Kerkhove, a declarat că cei infectați cu diferite variante ale virusului au aceleași simptome ale bolii și că nu au apărut alte complicații severe.

„Aceasta este o veste foarte bună. Aceasta este informația pe care o avem până acum. Studiile continuă”, a spus dr. Van Kerhove.

Varianta Africii de Sud a fost identificată pentru prima dată în regiunea golfului Nelson Mandela în octombrie

Varianta Africii de Sud, cunoscută sub numele de „501.V2”. a fost identificată pentru prima dată în regiunea golfului Nelson Mandela în octombrie. Cercetările au indicat că această variantă ar fi putut circula încă de la sfârșitul lunii august.

OMS a comunicat că numărul cazurilor este în creștere în tot mai multe țări

Deși până acum au fost confirmate doar câteva cazuri în afara Africii de Sud, OMS a comunicat că numărul cazurilor este în creștere în tot mai multe țări, printre care Marea Britanie, Franța, Franța, Finlanda, Elveția, Japonia, Austria și Zambia.

„Nu există nicio modificare a severității bolii“

„Ceea ce înțelegem este că persoanele care sunt infectate cu această variantă comparativ cu alte virusuri SARS-CoV-2 au aceeași prezentare a bolii. Deci nu există nicio modificare a severității bolii.”, a spus van Kerkhove.

Cu toate acestea, epidemiologul OMS a spus că pare să existe o creștere a transmisibilității cu această variantă de virus comparativ cu ceilalți „viruși de tip sălbatic”, adică o creștere a numărului de persoane pe care o persoană le poate infecta.

Oamenii de știință din Africa de Sud și-au exprimat îngrijorarea față de noua variantă de coronavirus apărută în această țară. Ei și-au arătat temerea că aceasta s-ar putea dovedi mai rezistentă la vaccinurile actuale și avertizau că vaccinarea cât mai rapidă la nivel global este cu atât mai importantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS