10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateComisia Europeană poartă discuţii cu Pfizer-BioNTech pentru suplimentarea achiziţiilor de vaccin

Comisia Europeană poartă discuţii cu Pfizer-BioNTech pentru suplimentarea achiziţiilor de vaccin

Comisia Europeană poartă discuţii cu grupul american Pfizer şi compania germană BioNTech asupra posibilităţii de a comanda mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19, în afară de cele 300 de milioane de doze prevăzute deja în contractul existent. Anunțul a fost făcut astăzi de un purtător de cuvânt al executivului comunitar, potrivit Reuters.

”Comisia verifică dacă există o cale de a adăuga doze suplimentare celor pentru care deja avem un acord”, a spus reprezentantul CE.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, deocamdată este singurul autorizat în UE pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinul Pfizer-BioNTech, deocamdată singurul autorizat în UE pentru vaccinarea împotriva COVID-19, este administrat în două doze.

Până la finalul lunii ianuarie este aşteptată şi avizarea vaccinului produs de compania Moderna

Până la finalul lunii ianuarie este aşteptată şi avizarea vaccinului produs de compania Moderna, pentru care Comisia Europeană a comandat în numele statelor membre 80 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 80 de milioane care a fost exercitată. Vaccinul Moderna este de asemenea administrat în două doze de persoană.

UE se poate baza pe mai puţine doze decât preconizase la încheierea diferitelor contracte

Mai multe alte vaccinuri candidat contractate de Comisia Europeană înregistrează întârzieri în studiile clinice, astfel că UE se poate baza pe mai puţine doze decât preconizase la încheierea diferitelor contracte, încheiate cu Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca/Oxford, Sanofi/GSK şi CureVac, toate însumând 1,3 miliarde de doze şi opţiuni pentru încă 660 de milioane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS