8.9 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăSanatatePreşedintele Colegiului Medicilor: Populaţia să se informeze corect şi să se vaccineze

Preşedintele Colegiului Medicilor: Populaţia să se informeze corect şi să se vaccineze

-

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a făcut, miercuri, un apel la vaccinare anti-COVID, în contextul în care au fost înregistrate decese şi în rândul medicilor.

„Zilele acestea am aflat veşti triste. Au murit medici, ne-au murit colegi pe frontul luptei cu boala necruţătoare a acestor timpuri, Covid-19. Tot zilele acestea, în spaţiul public au existat numeroase discuţii despre vaccinarea anti-SARS-CoV-2, iar unele voci foloseau în acelaşi text noţiuni poate puţin înţelese, dar şi ştiri false sau informaţii care nu erau cunoscute foarte bine. Ar fi bine ca populaţia să se informeze corect din surse medicale oficiale, să înţeleagă, să oprească acest proces de infectare, să se vaccineze, să se protejeze! Pentru că în tot acest timp ne-au murit medicii, medici şi pacienţi au ars la propriu, alţii s-au epuizat în munca pentru pacienţii lor”, a transmis Daniel Coriu, potrivit Agerpres.

Colegiul Medicilor trebuie să devină „un susţinător adevărat” al tuturor medicilor

Colegiul Medicilor, susţine el, trebuie să devină „un susţinător adevărat” al tuturor medicilor şi care să lupte pentru ca aceştia să fie trataţi şi medicul să fie „un reprezentant de seamă al comunităţii, nu doar să fie sacrificat”.

„Noi toţi şi împreună trebuie să fim o voce a schimbării în sistemul de sănătate, astfel încât colegii noştri care ne privesc de sus să fie mândri că noi, onorând memoria lor, vom reuşi schimbări în bine. Pentru noi, pentru pacienţii noştri, pentru copiii şi bătrânii noştri. Sincere condoleanţe transmitem cu durere nesfârşită pentru toate cadrele medicale şi pacienţilor care au pierdut lupta cu această pandemie”, a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un...

Noi decizii ale Comisiei de sistematizare a circulaţiei. Un nou giratoriu, o staţie desfiinţată şi fără limitatoare de viteză.

ȘTIRI GdS