11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA început campania de vaccinare anti Covid în spitalele suport. Managerul SJU Craiova și directorul medical de la Filantropia, printre cei vaccinați

A început campania de vaccinare anti Covid în spitalele suport. Managerul SJU Craiova și directorul medical de la Filantropia, printre cei vaccinați

După ce duminică, 27 decembrie, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a dat startul vaccinării anti-Covid din Craiova, campania de vaccinare a început de miercuri și la spitalele suport din Craiova. 300 de persoane s-au vaccinat deja la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, iar alte 50 au fost imunizate la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”. Printre cei vaccinați miercuri se numără și managerul SJU Craiova, Laurențiu Ivanovici, și directorul medical de la Filantropia, dr. Lorena Dijmărescu.

370 de doze de vaccin au ajuns la SJU Craiova

La SJU Craiova au fost vaccinați deja 300 de angajați.

„Am demarat astăzi campania de vaccinare în rândul personalului angajat. Am început cu personalul din linia I în lupta împotriva Covid 19. Medicul de urgență Liliana Dăbuleanu a fost primul cadru medical vaccinat. Este medicul care a intrat în contact cu primul pacient din România infectat cu Covid 19. Așteptam acest vaccin și suntem conștienți că cea mai sigură modalitate de a ne imuniza este vaccinarea. Acest vaccin ne va face să ne reluăm viața normală, să revenim la activitățile de dinaintea pandemiei. Nimic nu ne protejează mai bine decât vaccinul anti Covid. Până la aceasta oră au fost vaccinați 300 de angajați, nu au existat reacții adverse sau incidente”, ne-a declarat managerul Laurențiu Ivanovici, care s-a vaccinat astăzi alături de personal.

Joi, în ultima zi din an, urmează să fie vaccinate alte 70 de persoane. 370 de doze au fost primite de SJU Craiova în această primă etapă. În ianuarie, va urma o nouă tranșă.

Lorena Dijmărescu, primul medic vaccinat la Filantropia

La Filantropia, au ajuns 100 de vaccinuri. „100 de doze de vaccin am primit, atâtea am și cerut. Astăzi au fost vaccinate 50 de persoane, mâine vor urma celelalte 50”, a spus pentru GdS Liviu Radu, managerul Filantropia. Acesta spune că se va vaccina, la rândul său, în următoarea etapă, din 4 ianuarie, împreună cu personalul TESA. Primul medic vaccinat la unitatea medicală a fost chiar directorul medical Lorena Dijmărescu.

Directorul medical de la Filantropia, Lorena Dijmărescu, a primit prima doză de vaccin anti Covid.

„Azi, la ora 8:30, la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a fost administrat primul vaccin împotriva Covid -19. Serul a ajuns la centrul de vaccinare, iar beneficiarul este unul dintre cadrele medicale care s-au luptat cu pandemia, în ultimele luni. Mai exact, prima doză de vaccin a primit-o dna dr. Lorena Dijmărescu, medic primar în obsttetrică-ginecologie și director medical al spitalului. Lecţia cea mai importantă este mereu aceeaşi: oricare ar fi stadiul epidemiei, nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor”, a fost mesajul transmis de către Spitalul Filantropia după prima zi de vaccinare.

Vaccinul a ajuns și la Spitalul de Neuropsihiatrie, dar și la spitalul CFR.

„Astăzi am vaccinat 15 cadre medicale, iar mâine vom mai vaccina alte 10. În ianuarie vom primi următoarele doze”, a precizat pentru GdS directorul spitalului CFR Craiova, Maria Aurelia Gângioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS