13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul german al sănătății asigură că vaccinurile anti-COVID sunt eficiente și în cazul noii variante de coronavirus

Ministrul german al sănătății asigură că vaccinurile anti-COVID sunt eficiente și în cazul noii variante de coronavirus

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat ieri că experţii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că vaccinurile împotriva COVID-19, concepute până în prezent, sunt eficace şi împotriva noii variante a coronavirusului SARS-CoV-2, o mutație ce a fost descoperită inițial în Marea Britanie, potrivit Agerpres.

„Conform a tot ceea ce ştim la ora actuală şi în urma discuţiilor care au avut loc între experţii autorităţilor europene, noua tulpină nu are impact asupra vaccinurilor, care rămân, toate, la fel de eficiente, ceea ce ar fi o veste foarte bună”, a spus ministrul Jens Spahn, citat de AFP.

Discuţiile la care el a făcut referire s-au desfăşurat duminică în cadrul unei reuniuni la nivel de experţi a statelor UE, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Sănătăţii.

Nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente

Nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente. Aceasta este însă mai contagioasă. Câteva cazuri sporadice au fost deja confirmate și în afara Marii Britanii.

Mai multe state membre ale UE, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS