12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUniunea Europeană are în vedere achiziţionarea de vaccinuri anti-COVID de la Novavax

Uniunea Europeană are în vedere achiziţionarea de vaccinuri anti-COVID de la Novavax

Comisia Europeană a anunţat astăzi că a încheiat discuţii exploratorii cu compania americană de biotehnologie Novavax pentru achiziţionarea a 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Acest contract, odată finalizat, va fi al şaptelea încheiat de UE cu un laborator farmaceutic pentru un vaccin anti-COVID-19. Europa va dispune atunci de un potenţial de peste două miliarde de doze, potrivit Agerpres.

„Contractul avut în vedere cu Novavax va oferi posibilitatea (…) de a cumpăra 100 de milioane de doze cu opţiunea de 100 de milioane de doze suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în UE pe 27, 28 şi 29 decembrie

Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în UE pe 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat, de asemenea, joi preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat că va analiza pe 21 decembrie – cu o săptămână mai devreme decât era aşteptat – soarta vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Comisia Europeană a semnat deja şase contracte pentru precomanda vaccinurilor

Comisia Europeană a semnat deja şase contracte pentru precomanda vaccinurilor: cu grupul britanico-suedez AstraZeneca şi cu cel american Johnson &Johnson (până la 400 de milioane de doze de la fiecare), cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu duo-ul american-german Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze), cu CureVac german (până la 405 milioane de doze) şi cu Moderna (până la 160 milioane de doze).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS