22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCercetătorii spun că noua tulpină de coronavirus care se răspândește în Marea Britanie suferă mutații la proteina ”țepușă”

Cercetătorii spun că noua tulpină de coronavirus care se răspândește în Marea Britanie suferă mutații la proteina ”țepușă”

Cercetătorii britanici încearcă să stabilească dacă rapida răspândire în sudul Angliei a unei noi variante de coronavirus care provoacă boala Covid-19 este legată de mutații cheie pe care le-au detectat la tulpină, relatează Reuters.

Mutațiile includ modificări ale importantei proteine ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane, a spus un grup de cercetători care analizează genetica virusului, dar nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

”Eforurile sunt în curs de desfășurare pentru a confirma dacă vreuna dintre aceste mutații contribuie la creșterea transmiterii”

”Eforurile sunt în curs de desfășurare pentru a confirma dacă vreuna dintre aceste mutații contribuie la creșterea transmiterii”, au spus cercetătorii de la COVID-19 Genomics UK Consortium.
Noua variantă, pe care cercetătorii britanici au numit-o ”VUI – 202012/01″, include o mutație genetică a proteinei ”țepușă”, care – în teorie – ar putea rezulta într-o răspândire mai ușoară a bolii Covid-19 între oameni.

Guvernul brianic a anunțat luni o creștere a numărului de noi infectări

Guvernul brianic a anunțat luni o creștere a numărului de noi infectări, care ar fi putea fi legată parțial de noua variantă, care a făcut ca Londra și mai multe alte zone să fie trecute sub cel mai înalt grad de alertă și unde au fost impuse restricții mai stricte.

1.108 de cazuri Covid cu această nouă variantă au fost identificate predominant în sudul și estul Angliei

Pe 13 decembrie, 1.108 de cazuri Covid cu această nouă variantă au fost identificate, predominant în sudul și estul Angliei, a spus Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.
Dar în acest momentu nu există dovezi că varianta ar provoca infecții mai severe, au spus cercetătorii, sau dacă ar face ca vaccinurile să fie mai puțin eficiente. ”Ambele întrebări cer studii performante și suplimentare”, au spus cercetătorii COG-UK.

Mutațiile, sau modificările genetice, apar în mod natural în toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2

Mutațiile, sau modificările genetice, apar în mod natural în toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, în timp ce ele se reproduc și circulă la populațiile umane.

În cazul SARS-CoV-2, aceste mutații se acumulează la o rată de aproximativ una sau două mutații pe lună la nivel mondial, potrivit specialiștilor în genetică de la COG-UK.
”Ca rezultat al unui proces în desfășurare, au apărut deja mii de mutații la genomul SARS-CoV-2 de când a apărut în 2019”, au spus ei.

Majoritatea mutațiilor văzute până acum nu au avut un efect aparent asupra virusului

Majoritatea mutațiilor văzute până acum nu au avut un efect aparent asupra virusului, și cel mai probabil doar o minoritate schimbă virusul într-un mod semnificativ – de exemplu, făcându-l mai infecțios sau făcându-l să provoace boli mai grave sau mai puțin sensibil la un răspuns imunitar natural sau indus de vaccin.
Susan Hopkins, consilier medical la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, a spus că ”nu este neașteptat ca virusul să evolueze și este important să observăm fiecare modificare repede pentru a înțelege potențialul risc”.Ea a spus că noua variantă ”este detectată într-un spațiu geografic larg, în special unde este detectată și o creștere a numărului de cazuri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS