16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCompania Pfizer și-a redus obiectivele de producție pentru vaccinul împotriva COVID-19

Compania Pfizer și-a redus obiectivele de producție pentru vaccinul împotriva COVID-19

Compania Pfizer și-a redus obiectivele de producție pentru vaccinul împotriva COVID-19, în condițiile în care urmează să livreze primele doze înainte de sfârșitul anului. Măsura a fost luată pentru că a întâmpinat dificultăți în asigurarea tuturor materialelor de care are nevoie pentru a produce vaccinul la scară largă, relatează Bloomberg.

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul împreună cu compania germană BioNTech, anunța în septembrie că își propune să producă până la 100 de milioane de doze de vaccin în acest an. Dar, în anunțurile făcute în noiembrie, compania a redus estimarările la 50 de milioane de doze, potrivit Digi24.

Mai mulți factori au încetinit producția, inclusiv timpul necesar pentru a obține cantitățile mari de materii prime necesare

O purtătoare de cuvânt a Pfizer a explicat că mai mulți factori au încetinit producția, inclusiv timpul necesar pentru a obține cantitățile mari de materii prime necesare. Totuși, compania a declarat că a rezolvat problemele privind producția la scară și acum produce vaccinuri într-un ritm rapid.

„Extinderea producției unui vaccin în acest ritm este fără precedent și am făcut progrese semnificative”

„Extinderea producției unui vaccin în acest ritm este fără precedent și am făcut progrese semnificative pe măsură ce am avansat în necunoscut. Extinderea lanțului de aprovizionare cu materii prime a durat mai mult decât se aștepta”, a spus purtătoarea de cuvânt Amy Rose.

„Suntem încrezători în capacitatea noastră de a furniza 1,3 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021”

„Dozele se fac într-un ritm rapid. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a furniza 1,3 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021”, a adăugat Rose.

Vaccinul, administrat în două doze, bazat pe o tehnologie numită mesager ARN, a fost autorizat în Marea Britanie în această săptămână și este în curs de autorizare în SUA și Uniunea Europeană. Un studiu clinic de 44.000 de participanți a arătat că vaccinul are o eficiență de 95% în prevenirea COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS