16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFauci avertizează că va crește numărul focarelor Covid după Ziua Recunoștinței și nu recomandă relaxarea restricțiilor de Crăciun

Fauci avertizează că va crește numărul focarelor Covid după Ziua Recunoștinței și nu recomandă relaxarea restricțiilor de Crăciun

Expertul Anthony Fauci avertizează că vor exista consecințe în ceea ce privește numărul de infectări cu Covid-19, după ce peste un milion de americani au călătorit în Statele Unite de Ziua Recunoștinței. Medicul susține că ar putea apărea noi focare, pe lângă cel actual, în contițiile în care SUA au raportat 140.651 de cazuri în ultimele ore.

După un weekend sărbătorit în familie, în Statele Unite „am putea vedea un nou focar, pe lângă focarul actual, de noi contaminări cu coronavirus,” a avertizat duminică, directorul Institutului American de Boli Infecţioase, Anthony Fauci, notează BBC.

Cel puţin 1,1 milioane de persoane au călătorit cu doar o zi înainte de Ziua Recunoştinţei, un număr record de când a început pandemia în SUA în martie. „Vreau să fiu clar cu americanii, situaţia se va agrava în următoarele săptămâni,” a adăugat și medicul-şef al Statelor Unite, Jerome Adams, îngrijorat de situație. 

Spitalizările din cauza Covid-19 sunt la vârf în ţară, cu peste 90.000 de persoane internate în prezent, a reamintit oficialul, scrie Mediafax. Până duminică seara, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 140.651 de cazuri şi 822 de decese, potrivit Institutului Johns-Hopkins. Cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus, Statele Unite au în total peste 266.000 de morţi şi 13,3 milioane de cazuri.

În acest context, Fauci a explicat că nu are în vedere relaxarea recomandărilor de a nu călători sau a restricţiilor de sănătate înainte de Crăciun. În unele state, cum ar fi California, au fost instituite chiar şi noi restricţii. În San Francisco şi Los Angeles vor fi interzise majoritatea adunărilor publice şi private începând de luni, 1 decembrie.

”Închideţi barurile şi ţineţi şcolile deschise,” a îndemnat Anthony Fauci. Totuşi, imunologul a încercat să-i liniştească pe americani, reamintind că un vaccin va fi disponibil în decembrie pentru persoanele cu cel mai mare risc de a dezvolta o formă gravă a bolii. „Există într-adevăr o luminină la capătul tunelului,” a sdăugat el.

SUA au înregistrat 140.651 de cazuri şi 822 de decese în ultimele 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS