13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate200 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus va produce AstraZeneca până la sfârșitul anului

200 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus va produce AstraZeneca până la sfârșitul anului

Până la sfârșitul anului, AstraZeneca va avea disponibile 200 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de universitatea Oxford. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul de operațiuni al companiei, Pam Cheng, potrivit Reuters.

Reprezentantul AstraZeneca spune că în primul trimestru al anului viitor vor fi, de asemenea, disponibile 700 de milioane de doze în toată lumea.

Compania Britanică va livra în Regatul Unit 20 de milioane de doze până la sfârșitul anului și 70 de milioane până la finalulu trimestrului 1 din 2021, potrivit lui Pan Cheng.

O doză mai scăzută pentru prima inoculare înseamnă că mai mulți oameni pot fi vaccinați rapid

Directorul executiv al AstraZeneca a explicat că o doză mai scăzută pentru prima inoculare înseamnă că mai mulți oameni pot fi vaccinați rapid:„Capacitatea de a vaccina mai mulți oameni, mai repede, este cu adevărat un mare avantaj”.

Compania a anunțat astăzi și că face progrese mari privind procesul de fabricație

Compania a anunțat astăzi și că face progrese mari privind procesul de fabricație și va putea produce 3 miliarde de doze anul viitor.

AstraZeneca a spus acum câteva luni că vaccinul va costa doar câțiva dolari. În iunie, ministrul italian al sănătății a dezvăluit că prețul va fi de 2,5 euro în Europa.

Vaccinul poate fi stocat și transportat la o temperatură normală de refrigerare, spre deosebire de cele Moderna și BioNTech ce au nevoie de temperaturi de până la minus 80 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS