9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSpitalul CFR intră în lupta Covid. Se caută medici ATI

Spitalul CFR intră în lupta Covid. Se caută medici ATI

Spitalul CFR din Craiova începe să primească pacienți Covid-19. Ca urmare a creșterii accelerate a numărului de cazuri din județul Dolj, spitalele și-au atins pe rând capacitatea. Și secțiile de terapie intensivă sunt pline, atât la Infecțioase, cât și la Spitalul Județean. Pacienții au început să fie internați și la spitalele din Dăbuleni și Băilești.

Pentru a putea face față internării pacienților confirmați cu noul coronavirus, managerul Spitalului Județean de Urgență, Laurențiu Ivanovici, a solicitat DSP să găsească soluții în urmă cu circa o săptămână. La acel moment, DSP Dolj a răspuns că a trimis Ministerului documentele necesare în vederea aprobării includerii spitalului CFR pe lista Covid inclusiv pentru terapie intensivă.

Directoarea DSP Dolj a confirmat luni seară pentru GdS că acesta a fost inclus în lista spitalelor suport Covid prin Ordinului MS nr. 555/2020. „Activitatea va începe în perioada următoare. Se încearcă detașarea a 4 medici rezidenți medicină internă pentru a completa schema de personal, în cursul zilei de mâine (marți, 10.11.2020 – n.r.) și a 2 medici ATI pentru a operaționaliza și 5 paturi de ATI”, a declarat Valeria Andreescu.

În ceea ce privește Spitalul Militar, care a fost, de asemenea, luat în considerare ca spital suport Covid, DSP Dolj spune că nu a primit încă aprobările necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS