-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Compania Neolpharma din Mexic se pregătește pentru producția de vaccin anti-COVID

Compania Neolpharma din Mexic se pregătește pentru producția de vaccin anti-COVID

Compania farmaceutică Neolpharma din Mexic se pregătește pentru producția de vaccin împotriva noului coronavirus, când acesta va fi disponibil. Ţara finanțează șase studii clinice pentru a-și produce propriul vaccin, potrivit CNN.

În unitatea de producție a Neopharma, mii de fiole trec pe bandă în fiecare oră. Deocamdată sunt umplute cu apă, dar țara vrea să producă propriul vaccin. În acest moment, finanțează șase teste clinice pentru un viitor vaccin anti-COVID, dar sunt în stadii incipente.

Până atunci, Neopharma face simulări, pentru a fi pregătită să înceapă producția atunci când un vaccin va deveni disponibil.
„Avem responsabilitatea de a oferi ceva, în această situație. Trebuie să ne asigurăm că știm cum să le producem”, spune o reprezentantă a companiei.

Testele de faza 1 pentru prototipurile de vaccin la care se lucrează în acest moment vor începe abia în ianuarie. Asta, în condițiile în care cele mai avansate vaccinuri, dezvoltate de AstraZeneca și Pfizer, ar putea intra în producție încă din acest an.

„Având în vedere cum arată acum situația, peste tot în lume, nu va fi prea târziu”, spune Juan Pedro Laclette, cercetător în programul de dezvoltare a vaccinurilor din Mexico.

Deocamdată nu se știe cât de eficiente vor fi primele vaccinuri care vor apărea pe piață. Transportul a miliarde de doze în toată lumea s-ar putea dovedi cea mai mare provocare de logistică a secolului.

Pe de altă parte, chiar dacă vrea să producă propriul vaccin, Mexicul a precomandat deja până la 116 milioane de doze din mai multe vaccinuri aflate în teste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte...

ȘTIRI GdS

Antioxidanții – marketing sau eficacitate dovedită?

Celulele corpului se află sub amenințarea constantă a radicalilor liberi, substanțe ce rezultă în mod inevitabil în urma transformării alimentelor în energie,...

OMS recomandă adulților să facă măcar două ore și...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat astăzi că toţi adulţii ar trebui să facă minimum două ore și jumătate de activitate...

Ministerul Sănătății caută soluții pentru a extinde testarea pentru...

Ministerul Sănătății caută soluții pentru ca testele rapide antigen pentru COVID-19, folosite în prezent în Unitățile și Compartimentele de Primiri Urgențe ale...

Poluare terifiantă miercuri noapte în Bariera Vâlcii. Craiovenii au...

UPDATE: IPJ Dolj spune că a făcut verificări în urma sesizărilor, dar că nu a găsit surse de poluare în zonă: „În...

Cercetătorii olandezi pregătesc un studiu clinic cu voluntari umani...

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Leiden (LUMC) din Ţările de Jos se pregătesc pentru un potenţial studiu clinic de tipul...

„Mini-rinichi” obținuți în laborator printr-o tehnică similară imprimării 3D

O echipă internaţională de cercetători a reuşit să producă un număr considerabil de „mini-rinichi” cu ajutorul unei tehnologii ce implică un proces...