24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCompania Neolpharma din Mexic se pregătește pentru producția de vaccin anti-COVID

Compania Neolpharma din Mexic se pregătește pentru producția de vaccin anti-COVID

Compania farmaceutică Neolpharma din Mexic se pregătește pentru producția de vaccin împotriva noului coronavirus, când acesta va fi disponibil. Ţara finanțează șase studii clinice pentru a-și produce propriul vaccin, potrivit CNN.

În unitatea de producție a Neopharma, mii de fiole trec pe bandă în fiecare oră. Deocamdată sunt umplute cu apă, dar țara vrea să producă propriul vaccin. În acest moment, finanțează șase teste clinice pentru un viitor vaccin anti-COVID, dar sunt în stadii incipente.

Până atunci, Neopharma face simulări, pentru a fi pregătită să înceapă producția atunci când un vaccin va deveni disponibil.
„Avem responsabilitatea de a oferi ceva, în această situație. Trebuie să ne asigurăm că știm cum să le producem”, spune o reprezentantă a companiei.

Testele de faza 1 pentru prototipurile de vaccin la care se lucrează în acest moment vor începe abia în ianuarie. Asta, în condițiile în care cele mai avansate vaccinuri, dezvoltate de AstraZeneca și Pfizer, ar putea intra în producție încă din acest an.

„Având în vedere cum arată acum situația, peste tot în lume, nu va fi prea târziu”, spune Juan Pedro Laclette, cercetător în programul de dezvoltare a vaccinurilor din Mexico.

Deocamdată nu se știe cât de eficiente vor fi primele vaccinuri care vor apărea pe piață. Transportul a miliarde de doze în toată lumea s-ar putea dovedi cea mai mare provocare de logistică a secolului.

Pe de altă parte, chiar dacă vrea să producă propriul vaccin, Mexicul a precomandat deja până la 116 milioane de doze din mai multe vaccinuri aflate în teste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS