1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Plasma celor vindecați de COVID nu are „niciun beneficiu clinic” pentru alți bolnavi

Plasma celor vindecați de COVID nu are „niciun beneficiu clinic” pentru alți bolnavi

Un studiu efectuat pe mai mult de 400 de pacienți din India arată că efectele plasmei nu sunt suficiente pentru a îmbunătăți recuperarea după boală, potrivit SkyNews.

Conform unui nou studiu, plasma convalescentă nu are beneficii clinice pentru pacienții cu COVID-19. Studiul, publicat în British Medical Journal, a evaluat 464 de pacienți COVID-19 internați în spitale din India în perioada aprilie-iulie.

Au fost împărțiți în două grupuri – unul a primit două transfuzii de plasmă convalescentă la distanță de 24 de ore și cea mai bună îngrijire standard. Celălalt grup a primit doar cele mai bune îngrijiri standard.

După șapte zile, grupul care a primit plasma a arătat o ameliorare a simptomelor, ducând la rate mai mari de „conversie negativă”, semn că virusul este neutralizat de anticorpi.

Dar, cu toate acestea, administrarea plasmei nu a redus numărul deceselor și nici nu a arătat efecte în formele severe de boală în termen de 28 de zile, studiul afirmând că nu a arătat „niciun beneficiu clinic net pentru pacienți”.

„Performanța slabă a plasmei convalescente în acest proces este dezamăgitoare, dar nu pe deplin surprinzătoare”, a spus Ian Jones, profesor de virologie la Universitatea Reading.

Jones a adăugat este mai probabil ca plasma să fie eficientă dacă este administrată unui pacient la scurt timp după ce a contractat virusul și că studiile viitoare ar trebui să se concentreze asupra acestui lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Fostul preşedinte al CNAS, condamnat la 6 ani de...

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări...

ȘTIRI GdS

Un antiinflamator ieftin, testat ca tratament pentru Covid-19

Medicamentul antiinflamator colchicină va fi testat ca posibil tratament pentru Covid-19 în cadrul unuia dintre cele mai mari studii din lume, transmite...

În toată țara, mai sunt doar 80 de paturi...

În toată țara mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă. Situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la...

Livrarea vaccinului împotriva Covid-19 în SUA începe săptămâna viitoare

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump anunţă că livrarea vaccinului împotriva Covid-19 urmează să înceapă săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Vaccinurile anti-Covid vor începe să fie testate pe copii...

Pentru copii și adolescenți încă nu a fost făcute teste pe scară largă pentru vaccinul anti-Covid, acestea vor începe probabil în primăvară.

Criză de personal medical în secţiile ATI din Europa

Criza de personal medical la secţiile ATI este răspândită în toată Europa. În România, guvernanţii vorbesc numai despre creşterea numărului de paturi....

Ruşii propun combinarea vaccinului Sputnik V cu cel de...

Dezvoltatorii ruşi ai vaccinului anti-COVID-19, Sputnik V, au declarat că AstraZeneca ar trebui să-şi combine vaccinul propriu cu cel rusesc, pentru a-şi...