-2 C
Craiova
miercuri, 25 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Cercetătorii francezi avertizează: coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară

Cercetătorii francezi avertizează: coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară

Epidemiologul Arnaud Fontanet, consilier ştiinţific al guvernului francez, a afirmat astăzi că coronavirusul se răspândeşte acum mai rapid decât în primăvară, în faza iniţială a pandemiei. Acesta a emis unul dintre cele mai puternice avertismente de până acum cu privire la amploarea valului care a cuprins Europa, potrivit Agerpres.

După toate probabilităţile, Franţa va depăşi astăzi un milion de cazuri de infectare cu coronavirus, devenind a doua ţară europeană în această situaţie, după Spania.
„Virusul circulă mai rapid … Resurgenţa pandemiei a început în august”, a spus Fontanet, atenţionând că lupta împotriva acesteia va fi ‘un maraton’.

Autorităţile franceze reuşiseră să aducă sub control virusul spre sfârşitul lunii iunie

Potrivit lui Fontanet, profesor la Institutul Pasteur, autorităţile franceze reuşiseră să aducă sub control virusul spre sfârşitul lunii iunie, dar menţinerea unui număr mic de spitalizări până la finele lui august a creat un fals sentiment de securitate, chiar dacă se înregistra deja o creştere a cazurilor de infectare.

„Şi apoi a venit o săptămână rece în septembrie şi toţi indicatorii au luat-o în direcţia greşită în toată Europa. Virusul se răspândeşte mai bine pe vreme rece pentru că noi trăim mai mult înăuntru“, a explicat el.

După un vârf de 32.292 de spitalizări la 14 aprilie, când Franţa se afla într-unul din cele mai stricte lockdown-uri din Europa, numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 a scăzut la un minim de 4.530 la 29 august, pentru a ajunge acum la 14.032, cu creşteri de peste 700 în ultimele patru zile.

„Spitalele şi personalul medical se vor găsi într-o situaţie pe care o cunoaştem deja“, a mai spus Fontanet, referindu-se la vârful din perioada sfârşit de martie – început de aprilie, când sistemul spitalicesc s-a aflat în pragul colapsului.

„Avem o mulţime de instrumente să ne protejăm împotriva virusului“

„Avem o mulţime de instrumente să ne protejăm împotriva virusului, dar ne aşteaptă o perioadă dificilă”, a adăugat el, făcându-se ecoul premierului Jean Castex. Acesta a prognozat un noiembrie dur atunci când a anunţat noile restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Ca şi alţi experţi medicali, Fontanet a explicat că sunt necesare în jur de două săptămâni pentru ca măsurile de izolare să aibă un impact.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Grupare de traficanți de persoane, destructurată cu ajutorul Eurojust

Procurorii DIICOT anunță destructurarea unei grupări infracționale speclaizate în traficul de persoane. Potrivit anchetatorilor, mai multe victime au fost traficate în Finlanda, în scopul practicării prostituției.

ȘTIRI GdS

Sedentarismul impus de pandemie, un risc pentru sănătate

Odată cu închiderea sălilor de sport și a limitării timpului petrecut în exterior, posibilitățile de a desfășura activități sportive și mișcare fizică...

Neregulile constatate de DSP la SJU Craiova dau peste...

În plină criză a locurilor de la terapie intensivă, Direcția de Sănătate Publică Dolj forțează Spitalul Județean de Urgență din Craiova să...

Rafila despre vaccinurile anti-COVID: Nu vor avea efecte care...

Medicul Alexandru Rafila, candidat al PSD în alegerile parlamentare, a declarat marţi, la Ploieşti, referindu-se la vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus,...

Comisia Europeană a semnat un contract cu un al...

Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Moderna pentru vaccinul contra noului coronavirus dezvoltat de firma americană de biotehnologie, a anunțat marți...

Vaccinul Sputnik va costa mai puțin de 20 de...

Vaccinul rusesc anti-Covid-19 Sputnik V va costa mai puțin de 20 de dolari de persoană la nivel internațional, iar Kremlinul intenționează să...

Specialiștii în sănătate consideră că este insuficient promovată campania...

Experții în sănătate au diverse opinii în legătură cu vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Aceștia spun că populația nu este informată suficient,...