2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Cum funcționează vaccinul AstraZeneca și cum respectă instrucțiunile genetice

Cum funcționează vaccinul AstraZeneca și cum respectă instrucțiunile genetice

Vaccinul anti-covid-19 al AstraZeneca respectă cu precizie instrucțiunile genetice programate de dezvoltatorii săi pentru a provoca un răspuns imun puternic, potrivit unei analize amănunțite desfășurate de cercetători independenți din Marea Britanie, transmite Reuters.

”Vaccinul face tot ceea ce trebuie, asta înseamnă vești bune în lupta contra bolii”, a spus David Matthews, expert în virusologie la Bristol University, coordonatorul studiului.

AstraZeneca, ce dezvoltă vaccinul împreună cu cercetători de la Oxford University, este considerat unul dintre liderii din cursa mondială. Primele date privind ultimele faze ale testelor clinice, desfășurate pe scară largă în mai multe țări, printre care Brazilia, Statele Unite și Marea Britanie, sunt așteptate până la sfârșitul anului.

Vaccinul, cunoscut fie ca ChAdOx1 fie drept AZD1222, este produs prin folosirea unui virus de răceală comună (adenovirus) de la cimpanzei, ștergându-se aproximativ 20% din instrucțiunile genetice ale virusului. Acest lucru înseamnă că virusul nu se poate înmulți, nici să provoace boli la oameni.

Cercetătorii din Bristol s-au concentrat pe evaluarea modului – cât de des și cât de precis – în care vaccinul copiază și folosește instrucțiunile genetice ”programate” în el de cei care l-au dezvoltat.

Aceste instrucțiuni sunt pentru crearea proteinei din ”țepii” Sars-Cov-2, virusul care provoacă Covid-19.

Odată ce această proteină este produsă, sistemul imunitar reacționează la ea, învățând sistemul imunitar să identifice o infecție Covid-19 reală.

”Este un studiu important pentru că am putut să confirmăm că instrucțiunile genetice care formează baza acestui vaccin sunt respectat în mod corect la intrarea într-o celulă umană”, a spus Matthews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ce...

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat modalitatea de vaccinare.

Iohannis: Sperăm să avem primele tranșe de vaccin anti-coronavirus...

Președintele Klaus Iohannis speră ca primele tranșe de vaccin anti-coronavirus să ajungă în România la începutul anului viitor.

Marea Britanie, pe cale să devină prima țară care...

Marea Britanie este pe cale să devină prima țară care aprobă vaccinul anti-coronavirus produs de Pfizer.

Zece vaccinuri anti-COVID-19 la mijlocul anului următor, prognozează directorul...

Până la mijlocul anului următor ar putea fi disponibile zece vaccinuri anti-COVID-19, dacă acestea vor obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, însă investitorii...

Un antiinflamator ieftin, testat ca tratament pentru Covid-19

Medicamentul antiinflamator colchicină va fi testat ca posibil tratament pentru Covid-19 în cadrul unuia dintre cele mai mari studii din lume, transmite...

În toată țara, mai sunt doar 80 de paturi...

În toată țara mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă. Situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la...