8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatate1 din 9 doljeni testaţi de la începutul pandemiei are Covid. Filantropia extinde spaţiul pentru pacienţii pozitivi

1 din 9 doljeni testaţi de la începutul pandemiei are Covid. Filantropia extinde spaţiul pentru pacienţii pozitivi

Alţi 201 doljeni au fost confirmaţi cu noul coronavirus în 24 de ore, conform bilanţului de miercuri, 21.10.2020. În total, 4806 de oameni din judeţ au fost infectaţi cu Covid-19 de la debutul pandemiei. Numărul total de teste efectuate până ieri în Dolj era de 43384, ceea ce înseamnă ca 11% dintre persoanele testate de la începutul pandemiei au ieşit pozitive la infecţia cu virusul Sars-Cov2.

Locurile pentru adulţi de la Infecţioase, ocupate

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” erau miercuri 305 pacienţi internaţi. Spitalul are o capacitate de 295 paturi pentru adulţi şi 105 de locuri destinate copiilor, precizează managerul unităţii medicale, Adina Turcu. Toate paturile din secţiile pentru adulţi sunt ocupate.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă erau internaţi 10 pacienţi, în secţiile de nefrologie, chirurgie, neurochirurgie şi cardiologie. Pentru secţiile medicale unde Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” este spital Covid, am mai transferat cazurile cu forme medii de boală, ei fiind suport Covid. La rândul nostru, putem primi de la „Filantropia” cazurile grave sau cele pe specialităţile unice”, spune managerul SJU, Laurenţiu Ivanovici.

La Filantropia se extinde zona dedicată pacienţilor confirmaţi

La Spitalul „Filantropia” sunt 54 de pacienţi cu Covid-19. Deşi iniţial unitatea medicală avea 40 de locuri alocate pacienţilor pozitivi într-unul din corpurile din Sărari, s-a luat decizia extinderii spaţiului destinat persoanelor infectate. Astfel, directorul spitalului, Liviu Radu, transmite că ieri au fost trimise către DSP Dolj documentele necesare privind propunerea de a mări capacitatea de internare a pacienţilor confirmaţi cu Sars-Cov2 la 65 de paturi. Pentru a face acest lucru, vor fi diminuate locurile destinate iniţial pacienţilor suspecţi, spaţiul fiind limitat.

Şi la spitalul din Băileşti se află internate 10 persoane pozitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS