2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate 1 din 9 doljeni testaţi de la începutul pandemiei are Covid. Filantropia extinde spaţiul pentru pacienţii pozitivi

1 din 9 doljeni testaţi de la începutul pandemiei are Covid. Filantropia extinde spaţiul pentru pacienţii pozitivi

Alţi 201 doljeni au fost confirmaţi cu noul coronavirus în 24 de ore, conform bilanţului de miercuri, 21.10.2020. În total, 4806 de oameni din judeţ au fost infectaţi cu Covid-19 de la debutul pandemiei. Numărul total de teste efectuate până ieri în Dolj era de 43384, ceea ce înseamnă ca 11% dintre persoanele testate de la începutul pandemiei au ieşit pozitive la infecţia cu virusul Sars-Cov2.

Locurile pentru adulţi de la Infecţioase, ocupate

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” erau miercuri 305 pacienţi internaţi. Spitalul are o capacitate de 295 paturi pentru adulţi şi 105 de locuri destinate copiilor, precizează managerul unităţii medicale, Adina Turcu. Toate paturile din secţiile pentru adulţi sunt ocupate.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă erau internaţi 10 pacienţi, în secţiile de nefrologie, chirurgie, neurochirurgie şi cardiologie. Pentru secţiile medicale unde Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” este spital Covid, am mai transferat cazurile cu forme medii de boală, ei fiind suport Covid. La rândul nostru, putem primi de la „Filantropia” cazurile grave sau cele pe specialităţile unice”, spune managerul SJU, Laurenţiu Ivanovici.

La Filantropia se extinde zona dedicată pacienţilor confirmaţi

La Spitalul „Filantropia” sunt 54 de pacienţi cu Covid-19. Deşi iniţial unitatea medicală avea 40 de locuri alocate pacienţilor pozitivi într-unul din corpurile din Sărari, s-a luat decizia extinderii spaţiului destinat persoanelor infectate. Astfel, directorul spitalului, Liviu Radu, transmite că ieri au fost trimise către DSP Dolj documentele necesare privind propunerea de a mări capacitatea de internare a pacienţilor confirmaţi cu Sars-Cov2 la 65 de paturi. Pentru a face acest lucru, vor fi diminuate locurile destinate iniţial pacienţilor suspecţi, spaţiul fiind limitat.

Şi la spitalul din Băileşti se află internate 10 persoane pozitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Ghinionul se ține scai! România a rămas fără Crina...

La ultimele teste pentru COVID-19, Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal feminin și una dintre cele mai valoroase jucătoare tricolore, a fost...