8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul Sănătăţii: „Nu se impune reînchiderea totală, fiecare comitet judeţean îşi adaptează măsurile”

Ministrul Sănătăţii: „Nu se impune reînchiderea totală, fiecare comitet judeţean îşi adaptează măsurile”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă ia măsurile necesare în funcţie de incidenţa îmbolnăvirilor la nivel local, potrivit Agerpres.

Întrebat fiind dacă se impune o „reînchidere totală”, Nelu Tătaru a spus că nu se impune acest lucru: „Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”.

Ministrul s-a referit şi la numărul mare al cazurilor de COVID-19 comunicat astăzi

Ministrul Sănătății a adus în discuție şi numărul mare al cazurilor de SARS – COV – 2 comunicat astăzi, dar a declarat că au fost şi multe testări.
„După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”.

Nelu Tătaru s-a referit şi la noile modificări legislative referitoare la tratarea pacienţilor cu COVID-19.

„Mâine seară, în şedinţa de Guvern, vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii nr. 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS