18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCoronavirusul supraviețuiește pe piele de cinci ori mai mult decât gripa

Coronavirusul supraviețuiește pe piele de cinci ori mai mult decât gripa

Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore, au constatat cercetătorii japonezi, care confirmă necesitatea spălării frecvente a mâinilor în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, scrie AFP.

Prin comparație, agentul patogen care provoacă gripa supraviețuiește pe piele timp de aproximativ 1,8 ore, indică studiul publicat luna aceasta în jurnalul Clinical Infectious Diseases.

„Supraviețuirea timp de 9 ore al SARS-CoV-2 (tulpina de virus ce cauzează boala Covid-19) pe pielea umană poate crește riscul de transmitere prin contact comparativ cu IAV (Influenza A Virus sau virusul gripei A), accelerând astfel pandemia”, se afirmă în studiu.

Teste pe specimene de la autopsie

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces. Coronavirusul şi virusul gripal devin ambele inactive în 15 secunde, prin aplicarea etanolului, care este utilizat în dezinfectanţii pentru mâini.

“Supravieţuirea de mai lungă durată a SARS-CoV-2 pe piele creşte riscul transmiterii prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce riscul”, subliniază acest studiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS