25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateRusia a anunțat că a obținut al doilea vaccin anti-COVID

Rusia a anunțat că a obținut al doilea vaccin anti-COVID

Vladimir Putin a anunţat miercuri seară că țara lui a obţinut al doilea vaccin anti-COVID, la două luni distanță de omologarea, în Rusia, a primului ser.

Asta deși vaccinul a fost testat până acum doar pe o mână de oameni, iar testele vor continua pe un eșantion mai generos, de 40.000 de voluntari.

Pe de altă parte, în Occident, a doua companie medicală a suspendat testarea propriului vaccin, după ce unul dintre voluntari s-a îmbolnăvit.

„Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVakKorona,” a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Oficialii ruși spun că noul vaccin anti-COVID-19 a fost testat cu succes pe 100 de voluntari. Testele vor continua însă, cu sprijinul a 40.000 de voluntari din toată Rusia.

Pe 11 august, Rusia a anunțat că a devenit prima țară din lume care a creat un vaccin anti-coronavirus. Cu toate astea, Comunitatea Științifică Internațională a reacționat cu scepticism, pentru că vaccinul botezat Sputnik V a fost dezvoltat în numai două luni și testat doar pe câteva zeci de persoane.

Între timp, în Vest, compania Johnson and Johnson a întrerupt testele vaccinului pe care îl dezvoltă, după ce un voluntar s-a îmbolnăvit. Oficialii companiei nu au dat detalii, așa că nu e clar dacă persoana respectivă a primit vaccinul sau doar un placebo. Prin urmare, simptomele ar putea să aibă alte cauze decât infecția cu SARS-COV-2.

Vaccinul este investigat acum de o echipă independentă de oameni de știință și, dacă verificările sunt favorabile, compania medicală va relua cât de curând testele. Cu toate astea, vaccinul nu va fi gata prea curând.

În urmă cu o lună, şi testarea clinică a vaccinului Astra Zeneca a fost oprită temporar, ca urmare a îmbolnăvirii a doi voluntari care au primit serul experimental.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS