-2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Rusia a anunțat că a obținut al doilea vaccin anti-COVID

Rusia a anunțat că a obținut al doilea vaccin anti-COVID

Vladimir Putin a anunţat miercuri seară că țara lui a obţinut al doilea vaccin anti-COVID, la două luni distanță de omologarea, în Rusia, a primului ser.

Asta deși vaccinul a fost testat până acum doar pe o mână de oameni, iar testele vor continua pe un eșantion mai generos, de 40.000 de voluntari.

Pe de altă parte, în Occident, a doua companie medicală a suspendat testarea propriului vaccin, după ce unul dintre voluntari s-a îmbolnăvit.

„Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVakKorona,” a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Oficialii ruși spun că noul vaccin anti-COVID-19 a fost testat cu succes pe 100 de voluntari. Testele vor continua însă, cu sprijinul a 40.000 de voluntari din toată Rusia.

Pe 11 august, Rusia a anunțat că a devenit prima țară din lume care a creat un vaccin anti-coronavirus. Cu toate astea, Comunitatea Științifică Internațională a reacționat cu scepticism, pentru că vaccinul botezat Sputnik V a fost dezvoltat în numai două luni și testat doar pe câteva zeci de persoane.

Între timp, în Vest, compania Johnson and Johnson a întrerupt testele vaccinului pe care îl dezvoltă, după ce un voluntar s-a îmbolnăvit. Oficialii companiei nu au dat detalii, așa că nu e clar dacă persoana respectivă a primit vaccinul sau doar un placebo. Prin urmare, simptomele ar putea să aibă alte cauze decât infecția cu SARS-COV-2.

Vaccinul este investigat acum de o echipă independentă de oameni de știință și, dacă verificările sunt favorabile, compania medicală va relua cât de curând testele. Cu toate astea, vaccinul nu va fi gata prea curând.

În urmă cu o lună, şi testarea clinică a vaccinului Astra Zeneca a fost oprită temporar, ca urmare a îmbolnăvirii a doi voluntari care au primit serul experimental.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în...

ȘTIRI GdS

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în optimile Cupei României. Știința s-a impus cu 5-0, pe stadionul „Ion Oblemenco“, unde a figurat...

Cupa României | Corneliu Papură: „Am reușit să facem...

Antrenorul Universității Craiova, Corneliu Papură, s-a declarat mulțumit după victoria obținută în 16-imile de finală ale Cupei României, 5-0 cu Progresul Spartac....

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Zece vaccinuri anti-COVID-19 la mijlocul anului următor, prognozează directorul...

Până la mijlocul anului următor ar putea fi disponibile zece vaccinuri anti-COVID-19, dacă acestea vor obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, însă investitorii...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, 0-5 final. Calificare facilă....

„U“ Craiova a reușit o victorie categorică în această seară, în fața Progresului Spartac, scor 5-0 și astfel și-a asigurat prezența în...