17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOlanda va legaliza eutanasia pentru copiii bolnavi cu vârste între 1 și 12 ani

Olanda va legaliza eutanasia pentru copiii bolnavi cu vârste între 1 și 12 ani

Autorităţile olandeze au anunţat marţi că va fi legalizată eutanasia pentru copiii bolnavi în fază terminală cu vârste de la 1 an la 12 ani, potrivit nltimes.nl.

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, a declarat că va elabora o reglementare asupra acestui subiect, bazându-se pe un studiu realizat de experţi, potrivit căruia copiii bolnavi în fază terminală suferă foarte tare.

Eutanasia a fost deja legalizată în Ţările de Jos pentru cei cu vârste peste 12 ani, care îşi pot da consimţământul, şi pentru copiii mai mici de 1 an, cu consimţământul părinţilor.

Însă nu există clauze legale pentru copiii cu vârste între 1 şi 12 ani, din cauza unei dezbateri în rândul autorităţilor olandeze cu privire la capacitatea copiilor de a putea lua o astfel de decizie.

De Jonge a spus că eutanasia ar trebui să fie posibilă pentru „un grup mic de copii bolnavi în stadiu terminal care suferă fără speranță și au o suferință insuportabilă”. El a subliniat „marea importanță a celor mai bune îngrijiri posibile pentru acest grup de copii bolnavi în fază terminală”.

Hugo de Jonge a explicat că un studiu realizat de experţi în medicină, comandat de ministerul său, a arătat că această nouă reglementare s-ar putea aplica la un număr între 5 şi 10 copii pe an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS